Mijn werkwijze

Mijn werkwijze

Boomklus Utrecht kapt en snoeit uw bomen en struiken voor een gunstige prijs. Dit is mogelijk door mijn bijzondere businessmodel. Ik richt mij uitsluitend op mijn specialisme: het (klimmend) kappen en snoeien van bomen en struiken. Het afvoeren verzorgt u zelf, of laat u afvoeren of versnipperen. Waar u geen gebruik van maakt betaalt u vanzelfsprekend niet. Lean and mean dus.

Hout is een schaars goed. Er is echter wel verschil in soorten hout. Conifeer en den zijn het minst populair, gevolgd door larix en taxus. Wilg berk en populier wordt graag afgenomen. Kastanje beuk en eik is populair en kunnen dus op marktplaats of facebook een leuk extraatje opleveren en het bespaart u afvoerkosten! Of u gebruikt een deel van het hout voor de vuurkorf of open haard. Ik merk dat ook buren graag hout komen ophalen.

 

bomen kappen utrecht boomklus

Opties afvoeren

Wat betreft het afvoeren zijn er drietal mogelijkheden:

  • Zelf afvoeren

Wij zagen het groenafval (takken en stamhout) in hanteerbare stukken. U kunt er vervolgens voor kiezen om het loof via uw eigen groencontainer af te voeren. Meestal schiet de hoeveelheid hiervoor echter over en is het praktischer om het in een aanhanger aan te bieden bij uw lokale gemeentelijke milieustraat. Voor u als particulier is dit gratis. Voor bedrijven betekent dit echter extra kosten. Het afvoeren en storten kost al snel 250 euro, een bedrag dat wat ons betreft niet in verhouding staat tot de klus en door u eenvoudig is uit te sparen.

  • Afvoeren via een gehuurde container

U voert het groenafval zelf af door middel van een container. Een afvalcontainer is op verschillende websites te bestellen. Hier kunt u via de gemeente Utrecht een container bestellen. De benodigde inhoud van de container is afhankelijk van de klus. Hierin kunnen wij uiteraard adviseren. Een houtcontainer huurt u al vanaf 150 euro en u kunt er bovendien ook uw andere tuinafval in kwijt. Uw groen afval wordt verwerkt en vercomposteerd en is na een anderhalf jaar te koop als potgrond. Heel verantwoord en duurzaam. Let er wel op dat u een vergunning nodig heeft voor het plaatsen van een container. Dit kunt u heel eenvoudig online via de website van uw gemeente regelen. Hou er wel rekening mee dat een dergelijke vergunning een paar weken op zich kan laten wachten.

  • Laten versnipperen

Vooral bij meerdere grote bomen en projecten kan versnipperen, waarbij de snippers worden meegenomen, een goede optie zijn. Voorwaarde voor het versnipperen is dat het loof in lange stukken op een plek ligt die bereikbaar is voor de tractor. De kosten van het versnipperen zijn 50 euro per rijuur naar uw locatie en weer terug. Het versnipperen zelf kost 85 euro per uur. De meeste klussen zijn ruim binnen 2,5 uur klaar. Wij kunnen u helpen de tijdsduur in te schatten en in contact brengen met onze versnipperaar. U rekent zelf af met de versnipperaar.

Het maken van foto's

Meestal kan ik op basis van een aantal foto’s van de boom en de omgeving een offerte uitbrengen. Bij twijfel hierover kom ik – uiteraard geheel vrijblijvend – bij u langs om de boomklus in te schatten. Hier vindt u een aantal tips voor de beste foto’s, zodat ik een realistische inschatting van de situatie kan maken.

En niet onbelangrijk

  • Neem een meetlint of rolmaat en sla deze om de boom op een hoogte van 1 meter 30 cm. Op het punt waar het begin van het lint de rest weer raakt leest u de waarde af. Vervolgens leest u de omtrek af. Geef deze omtrek door via WhatsApp, telefoon of e-mail als u een offerte aanvraagt.
  • Als er beplanting rondom de boom staat is het haast onvermijdbaar dat er hier en daar een takje breekt. Wilt u absoluut voorkomen dat een bepaalde plant of struik beschadigd raakt dan is het raadzaam om de planten vooraf met kluit uit te stekken, ze elders met een plastic zeiltje te bedekken nadat u ze eerst licht met water besproeid heeft. Na de kap kunnen ze worden teruggeplant.
  • Het is belangrijk om situatiegetrouw de foto's te nemen. Ik behoud mij het recht voor om de klus te annuleren indien ter plaatse blijkt dat de situatie anders is dan redelijkerwijs uit de foto's mag worden opgemaakt.