Afvoeren via een gehuurde container

  • container_plaatsen640
  • container-groenafval640

U voert het groenafval zelf af door middel van een container. Een afvalcontainer is op verschillende websites te bestellen.LINK Maar ook bij uw gemeente. Hier kunt u bijvoorbeeld via de gemeente Utrecht een container bestellen.LINK

De benodigde inhoud van de container is afhankelijk van de klus. Hierin kan ik u  uiteraard vooraf adviseren. Een houtcontainer huurt u al vanaf 150 euro en u kunt er bovendien ook al uw andere tuinafval in kwijt. Uw groenafval wordt verwerkt en vercomposteerd bij groenrecyclebedrijfen. Na een anderhalf jaar is uw boom te koop als potgrond.LINK Heel verantwoord en duurzaam.

Als u de container op eigen grond kunt plaatsen dan is daarmee de kous af. Op het afgesproken tijdstip komt de vrachtwagen LINK met container aangereden en wordt geplaatst. Het maakt niet uit hoe lang u de container nodig heeft. Natuurlijk kunt u er ook uw overige tuinafval in kwijt. Zodra u ermee klaar bent dan belt u het bedrijf en binnen 24 uur is de container weer opgehaald.

Als de container op gemeentegrond geplaats moet worden omdat u daartoe zelf de ruimte niet heeft dan is strikt gezien een vergunning nodig. Bijvoorbeeld om de container op een parkeerplaats of in het plantsoen te plaatsen. Het aanvragen van zo'n vergunning is niet moeilijk. Dit kunt u heel eenvoudig online via de website van uw gemeente regelen. LINK GEMEENTEN Hou er wel rekening mee dat een dergelijke vergunning een paar weken op zich kan laten wachten. Plan dus goed!

In de praktijk merk ik dat het vaak geen probleem opleverd als een container zonder vergunning kort voor de deur staat. En zeg binnen 2 dagen weer opgehaald wordt.

 

Direct een offerte aanvragen

Meteen weten of uw boom betaalbaar en veilig weg kan?