Mijn werkwijze

Mijn werkwijze

Waarom het moeilijker maken dan nodig? Het kan ook simpel. Gewoon uw klus inschatten per foto's. Als deze duidelijk zijn per omgaande een uitgebreide offerte terugsturen. Eerlijke en transparante prijzen hanteren. Uitleg geven waar nodig. De klant de keuze geven hoe hij de klus wil laten uitvoeren. Maar bovenal de klant blij achterlaten aan het eind van de dag.

Niet omdat hij opgelucht is dat de koekebakker met de kettingzaag eindelijk weg is. Maar omdat hij om zich heen kijkt en beseft "Wat een licht/openheid/ruimte/veiligheid". Blij omdat alles schadevrij en veilig is verlopen. Content omdat hij voor een schappelijke prijs is geholpen.  Het lijkt allemaal vanzelfsprekend maar dat is het absoluut niet.

Mijn specialisme is het (klimmend) kappen en snoeien van bomen en struiken. Uitsluitend dat, dus geen hobby of als hovenier af en toe een makkelijk boompje meepakken. Daarom kapt en snoeit Boomklus Utrecht uw bomen en struiken voor een gunstige prijs. Met mijn bijzondere businessmodel kan ik snel en kostenefficient werken.

Het is mijn full-time beroep. Daarmee weet u wat u in huis haalt. Een professionele boomverzorger en arborist in hart en nieren. Die veilig en zorgvuldig met uw bezittinggen omgaat. Ervaren is in zijn vak, met respect voor de omgeving om hem heen.

U heeft direct invloed op de kapprijs. Met deze werkwijze is mogelijk dat u o.a. invloed heeft op de prijs. Bijvoorbeeld zoals de afvoer van snoeihout bepalen. Het zelf afvoeren, het laten afvoeren of versnipperen. Waar u geen gebruik van maakt betaalt u vanzelfsprekend niet. Eerlijk toch?

bomen kappen utrecht boomklus
 • maak de foto's

  Maak fotos

 • whatsapp

  Verzend Whatsapp of Email

 • offerte

  Ontvang Offerte

 • vragen?

  uitleg en vragen

 • datum prikken

  akkoord en datum

 • zagen

  werkuitvoer

 • blij

  boom weg of gesnoeid

Houtprijzen bij de hornbach stijgen de pan uit

stookhout is gewild voor in de houtkorf en open haard.

Hout is een schaars goed. Er is echter wel verschil in soorten hout. Conifeer en den zijn het minst populair, gevolgd door larix en taxus. Wilg berk en populier wordt graag afgenomen. Kastanje beuk en eik is populair en kunnen dus op marktplaats of facebook een leuk extraatje opleveren en het bespaart u afvoerkosten! Of u gebruikt een deel van het hout voor de vuurkorf of open haard. Ik merk dat ook buren graag hout komen ophalen.

 

 

Opties afvoeren Wat betreft het afvoeren zijn er drietal mogelijkheden:

Wij zagen het groenafval (takken en stamhout) in hanteerbare stukken. U kunt er vervolgens voor kiezen om het loof via uw eigen groencontainer af te voeren. Meestal schiet de hoeveelheid hiervoor echter over en is het praktischer om het in een aanhanger aan te bieden bij uw lokale gemeentelijke milieustraat. Voor u als particulier is dit gratis. Voor bedrijven betekent dit echter extra kosten. Het afvoeren en storten kost al snel 250 euro, een bedrag dat wat ons betreft niet in verhouding staat tot de klus en door u eenvoudig is uit te sparen.

U voert het groenafval zelf af door middel van een container. Een afvalcontainer is op verschillende websites te bestellen. Hier kunt u via de gemeente Utrecht een container bestellen. De benodigde inhoud van de container is afhankelijk van de klus. Hierin kunnen wij uiteraard adviseren. Een houtcontainer huurt u al vanaf 150 euro en u kunt er bovendien ook uw andere tuinafval in kwijt. Uw groen afval wordt verwerkt en vercomposteerd en is na een anderhalf jaar te koop als potgrond. Heel verantwoord en duurzaam. Let er wel op dat u een vergunning nodig heeft voor het plaatsen van een container. Dit kunt u heel eenvoudig online via de website van uw gemeente regelen. Hou er wel rekening mee dat een dergelijke vergunning een paar weken op zich kan laten wachten.

Vooral bij een grote boom of meerdere bomen is dit een goed idee. Hier ziet u hoe dat in zijn werk gaat.

Verscheidene gemeenten bieden hun burgers deze optie gratis aan. De meeste gemeenten geven het recht van 1 gratis bigbag per jaar. De gemeente stuurt u een BigBag toe of u moet ze ter plekke afhalen. Deze mag u met 1 m3 goenafval vullen. Zet deze aan de weg en de gemeente vrachtwagen komt het ophalen. Er zijn ook commerciele bedrijven die deze dienst bieden. Maar dat is dan relatief duur. LINK

 • Via de vrachtwagen van de gemeente

In de meeste gemeenten kunt u tot 1m3 bundels aan groenafval aan de weg zetten. De bundels moeten ongeveer 60cm lang zijn en met een touwtje ombonden zijn. Voor het ophalen moet u vooraf een afspraak maken op de gemeente website of bellen. Houdt rekening met de planning. Tegen betaling mag er vaak meer mee. Per gemeente afhankelijk. LINK

Het maken van foto's Meestal kan ik op basis van een aantal foto’s van de boom en de omgeving een offerte uitbrengen. Bij twijfel hierover kom ik – uiteraard geheel vrijblijvend – bij u langs om de boomklus in te schatten. Klik hier voor een aantal tips voor de beste foto’s, zodat ik een realistische inschatting van de situatie kan maken. En niet onbelangrijk

 • Neem een meetlint of rolmaat en sla deze om de boom op een hoogte van 1 meter 30 cm. Op het punt waar het begin van het lint de rest weer raakt leest u de waarde af. Vervolgens leest u de omtrek af. Geef deze omtrek door via WhatsApp, telefoon of e-mail als u een offerte aanvraagt.
 • Als er beplanting rondom de boom staat is het haast onvermijdbaar dat er hier en daar een takje breekt. Wilt u absoluut voorkomen dat een bepaalde plant of struik beschadigd raakt dan is het raadzaam om de planten vooraf met kluit uit te stekken, ze elders met een plastic zeiltje te bedekken nadat u ze eerst licht met water besproeid heeft. Na de kap kunnen ze worden teruggeplant.
 • Het is belangrijk om situatiegetrouw de foto's te nemen. Ik behoud mij het recht voor om de klus te annuleren indien ter plaatse blijkt dat de situatie anders is dan redelijkerwijs uit de foto's mag worden opgemaakt.

Direct een offerte aanvragen

Meteen weten of uw boom betaalbaar en veilig weg kan?