wat kost een boom rooien in eigen tuin?

Wat kost een boom rooien in eigen tuin? Wat gaat het kappen van een boom kosten?

 1. Je hebt besloten om je boom te rooien.
 2. Wat kost een boom rooien?
 3. Wat zijn de tarieven van andere hoveniers en boomverzorgers?
 4. Heeft je boom houtrot?
 5. Bomen zijn mooi.
 6. Veiligheid voor alles.
 7. Toch de boom weg?
 8. Vraag direct een offerte aan.

Je hebt besloten om je boom te rooien

Iedereen heeft zijn eigen reden om een boom te kappen. Ziekte, overlast, mogelijke schade, gevaar voor de omgeving, klachten van de buren, stormschade noodkap etc.

Wat kost een boom rooien?

Klanten zijn vooraf van bang voor de kosten.  Ze zien door de bomen het bos niet meer. Toch kost een boom kappen vaak minder dan je mogelijk denkt. Als boomspecialist kan ik klimmend iedere boom rooien voor een schappelijke prijs. Dat komt door mijn afwijkende business-model. Wat je niet gebruikt, betaalt je niet. Hieronder vindt je mijn helder prijsoverzicht voor het kappen en snoeien van bomen. Alle kosten op een rij LINK

Wat zijn de tarieven van andere hoveniers en boomverzorgers?

Een boom kappen door een hovenier raad ik af. Sommige hoveniers pakken af en toe een (makkelijk) boompje mee. Dat gaat vaak goed, soms niet en is gegarandeerd niet goedkoper dan de beroepsmatige boomverzorger. Vestandiger is het om het werk uit te laten voeren door een actieve boomverzorger die dagelijks in de boom klimt. Doordat deze boomexpert het werk dagelijks doet kan er sneller, efficienter en veiliger gewerkt worden. Uiteindelijk vertaald dat zich naar goedkoper. Ter vergelijk en voor de transparantie kun je ook de opgegeven tarieven van de arborist collega's die ik van voldoende niveau acht  inzien voor het kappen van dezelfde boom in 2021.LINK

Heeft je boom houtrot?

Neem dan absoluut het zekere voor het onzekere en kap de boom zo snel mogelijk. Om de volgende redenen redenen:

 • Hoe eerder je kapt hoe veiliger ik de boom kan verwijderen.
 • Ik zaag in de regelmatig bomen weg die door het plotseling begeven aanzienlijke schade hebben aangericht.
 • Je blijft aansprakelijk voor de boom.
 • Bij omvallen of ongelukken met de boom ben je verwijtbaar nalaatig als er duidelijk houtrot geconstateerd wordt door bomenexpert van de verzekering.
 • Soms moet je na de kap een boom herplanten. Hoe eerder je herplant hoe eerder het boompje uit kan groeien tot een redelijk formaat.
Bomen zijn mooi

Ik vindt het toch altijd jammer als ik een boom rooien moet. Als boomverzorger laat ik de boom liever staan. Het is zonde van de boom en zonde van je geld. Toch is er iets nog belangrijker dan de boom en het geld.

Veiligheid voor alles

Veiligheid voor jezelf, de kinderen die onder de boom spelen, je woning maar ook van het verkeer of de veiligheid van je buren. Ook als je in een huurhuis woont en de boom er al stond op moment van aanvaarding van de woning. Je bent verantwoordelijk dat je boom geen schade aanricht. De juridische term is zorgplicht. Mocht blijken dat je geen onderhoud gepleegd hebt aan de boom dan bent je aansprakelijk. Periodiek snoeien bijvoorbeeld eens in de 3 jaar vrijwaard je van de gevolgen. Of je kunt naar de boom laten kijken. Dat hoeft helemaal niet duur te zijn. Voor een paar tientjes heb je een rapportage van je boom die 3 jaar geldig is. Laten we ervanuit gaan dat daar geen schokkende dingen uit voortvloeien. Mocht er dan onverhoops alsnog bijvoorbeeld een tak tijdens een novemberstorm afbreken en door de glazenuitbouw van de buren vallen. Dan ben je gevrijwaard van de schade en neemt je opstal of woningverzekering de schade op zich.  Lees daarover meer op de pagina 'boomveiligheid'.LINK

Toch de boom weg?

Ik van mening ben dat een boom met een gevaarlijke aantastig zo snel mogelijk weg moet. Die moet je niet jarenlang als de zwaard van Heracles boven je hoofd willen hebben hangen. Soms denken gemeentes over bomen in je tuin daar anders over. Met name monumentale bomen willen ze soms lang in stand houden. Begrijpelijk want dat is waarom we die bomen hebben. Bij twijfel eisen ze voor een kapvergunning dure onderzoeken zoals een stabiliteitsonderzoek of een trekproef. Soms zijn deze onderzoeken niet nodig en niet nuttig. Zeker als het overduidelijk is dat er een seieuze aantasting is. Boomklus Utrecht kan bemiddelen om de gemeente te overtuigen wat soepeler om te gaan met deze regels.

Vraag direct een offerte aan

Snel naar de belangrijkste pagina's:

footer: Op WegMetDieBoom.nl vind je alle informatie over het kappen, snoeien en rooien van bomen.   Informatie > Bomen kappen > Aandachtspunten > Ziekten > Processierups > Haardhout en snippers Aanpak > Bomen snoeien > Bomen verwijderen > Boom rooien > Bomen toppen > Bomen planten/verplanten > Landschapsverzorging > Boomstronk verwijderen > Soorten bomen kappen Wetgeving > Kapvergunning > Kappen tijdens broedseizoen > Zorgplicht Geldzaken > Kosten bomen kappen > Tarieven boomverzorger > Taxatie bomen > Bespaartips > 4 offertes vergelijken?