wees niet zuinig met foto’s

Wees niet te zuinig met het nemen van foto's.

Beter te veel dan te weinig. Op basis van uw foto's schat ik de klus in. Voldoende foto's zorgen ervoor dat ik de benodigde diepte en bereik kan inschatten. Zo vorm ik uit ervaring een beeld van de boom in mijn hoofd.

Bij slechts twee foto's bijvoorbeeld kan dat onvoldoende Waarschijnlijk zal ik u dan verzoeken meer foto's te sturen. Daar gaat dan weer tijd overheen voordat ze ontvangen zijn, bekeken de volgende avond. Niet echt efficient.

Tegenwoordig hebben we bijna allemaal wel een telefoon op zak die kan fotographeren. Klik maar raak. Maar dan wel vanuit verschillende hoeken. Stuur ze als attachment in uw Whatsapp bericht. Whatsapp verkleint de foto's automatisch tot verzendbare grootte.

Wilt u ze per Email verzenden? Mogelijk zijn ze te groot van formaat om er veel als bijlage te kunnen mee sturen.

  • Als u het weet te vinden op uw telefoon, zet tijdelijk de camera instelling van de foto tijdelijk van RAW/High naar Low. De bestandgrootte zal dan een stuk kleiner zijn en makkelijker te verzenden.
  • Comprimeer (zip) uw foto's en plaats het als een enkel bestand op het web/google drive/sharedownload/etc en stuur mij het downloadlinkje.
  • Verzend de foto's verspreid over meerdere emails naar het zelfde adres. Dit is iets bewerkelijker maar werkt ook.