Snel een boom kapvergunning aanvragen?

Je kun voor het aanvragen terecht bij je gemeente. Deze kun je simpel aanvragen maar alleen als de grond waarop de boom staat ook je eigendom is.In de aanvraag voor de vergunning leg je uit om welke boom het gaat, waarom je de boom wilt kappen en hoe je het kappen gaat laten uitvoeren.

Als alles compleet is wordt de vergunning in behandeling genomen en gepubliceerd. In de publicatie staat het adres waarop de boom gekapt gaat worden en je redenen. Na de publicatie kunnen belanghebbende bezwaar maken. Ze zullen dan aan moeten kunnen tonen dat ze een redelijk belang of argumentatie hebben om de boom te behouden. Dit kunnen de directe buren zijn, de gemeente buren van een straat verderop of mensen die totaal irrelevant zijn.

De inspraak termijn duurt 6 weken. Is deze verlopen dan is de gemeente verplicht om een vergunning af te geven. Is er een bezwaar tegen de kap of omgevingsvergunning gekomen dan moet er binnen 2 weken over beslist worden. 8 weken in totaal dus.

Vervolgens kan er gezaagd worden.

Meer informatie of advies nodig?

Wilt je graag je boom laten kappen of snoeien maar heb je  nog wat vragen? Bel +31(0)6-304 304 84*

*Als ik niet direct de telefoon opneem dan zit ik waarschijnlijk in de boom. Aan het eind van de klus bel ik dan terug, Zorg daarom dat je niet met een onderdrukt nummer belt svp. WhatsApp werkt nog efficienter.